UA-79233801-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Aardebewust

Delen via sociale media

Aardebewust. Dat probeer ik te zijn in mijn doen en laten. De nadruk ligt hierbij op proberen. Nu, na jaren leven op deze aarde, word ik me in toenemende mate van bewust hoe wij (ja ook ik) de aarde met alles wat er op leeft geweld aan doen. 

Ik ben ook een consumerend mens. Heb een auto, motor, TV's, computers, internet, smartfoon, gadgets....

Dat ik hiermee ook mijn 'voetafdruk' achter laat op deze aarde is niet te ontkennen.

Daarom probeer ik nu steeds vaker stil te staan bij mijn gedrag als consument. Consuminderen is mijn pleidooi.

Ook op voedsel-/voedingsgebied ben ik aan het omdenken. Terug naar gezond en 'basic' eten. Vermijden van 'kant en klaar'. Ik heb geen behoefte aan de producten van de voedselindustrie welke ons 'money driven' langzaam ziek maken met hun ongezonde/ongewenste extra toevoegingen aan ons eten (zout, suiker en andere twijfelachtige toevoegingen). 

Ik kies nu bewust voor biologische producten en heb mijn vleesconsumptie (alleen biologisch) geminimaliseerd.

Deze keuze is niet alleen gebaseerd op het zo gezond mogelijk houden van mijn eigen lichaam maar zeker ook op het feit dat hiermee de voedselproductieketen de aarde minder zal belasten.

Ik deel de zorg die we hebben om steeds meer mensen op deze aarde te moeten voeden. De weg die de voedselindustrie nu voor zich ziet en zelfs al deels volgt, met name die van het via gen-techniek opvoeren van de voedselproductie, is wat mij betreft niet oké.  Op mijn Facebook pagina deel ik regelmatig artikelen welke gaan over deze 'foute' weg.

Spreekt het bovenstaande je aan, aarzel dan niet jouw inzichten met mij te delen. Via de tab 'Contact opnemen' kan je je reactie achterlaten.

Misschien komen we dan samen tot goede ideeën om wat te doen aan de foute processen in de voedselindustrie, maar ook om wat te doen aan de 'money driven'  organisaties/bedrijven/regeringen in het algemeen, welke niet (willen) nadenken over de korte en zeker niet over de lange termijn effecten, van hun doen en laten, op mens en planeet.

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?